Expertavond: De geheimen van energieleverende ramen

Ramen en deuren zijn vaak de grootste warmtelekken in een gebouw. In passieve gebouwen is het precies andersom en dragen ramen juist bij aan een zeer lage energiebehoefte. Helaas werkt de kozijnindustrie in Nederland met achterhaalde kwaliteitscriteria en lopen we achter op de internationale ontwikkelingen. Dat moet en kan veranderen! Op de DNA-expertmeeting op 11 juli 2019 gaan we onder leiding van voorzitter Kennisinstituut KERN Clarence Rose in gesprek met Hans Paalman, producent van duurzame houten kozijnen die de energiebalans van geïsoleerde gebouwen perfect in evenwicht brengen.

Hans Paalman is innovator pur sang en vertelt op de DNA-expertmeeting over de ontwikkeling van zijn gecertificeerde passiefhuiskozijnen (PUP-kozijn – Passive Uni Profile). Vanuit de gedachte van eenvoud en duurzaamheid in alle facetten kwam hij tot het eerste Nederlandse volledig houten gecertificeerd passiefhuiskozijn. Paalmans bedrijf HPkozijn heeft een traditie in bouw en kozijnproductie.

In eigen doorontwikkeling is een kozijn ontstaan dat optimaal werkt als gevelelement in energieneutrale passieve gebouwen. Juist de eenvoudige detaillering ervan leidt tot een flexibel en uiterst toekomstbestendig en duurzaam kozijn, van productie tot onderhoud met een onderhoudscyclus van 15 jaar! Door de minimale aanzichtbreedte komt er veel zonnewarmte binnen, de crux bij passieve gebouwen. O.a. door eenvoud in het productieproces kan zijn kozijn zelfs de concurrentie aan met standaardkozijnen.

Waar moet je op letten bij keuze en ontwerp?

Deze expertmeeting is een duik in de geheimen van energieleverende kozijnen. Je ontdekt waar je op moet letten bij kozijnkeuzes en het ontwerp van gevelopeningen in energieneutrale gebouwen.

Op 11 juli staan vanaf 19.15 de deuren voor je open bij DNA in de bouw, Horaplantsoen 20 in 6717 LT Ede.
DNA-leden nemen gratis deel, andere geïnteresseerden: 19,50 euro ex kosten en btw.