Nieuwbouw van een riant, zeer comfortabel en duurzame landhuis met de juiste energiebesparende maatregelen (bijna passiefhuis niveau en bijna energie neutraal gebouw zg. BENG).

Doorrekening met BENG2020 en nZEB-tool

BEN landhuis-4Tijdens het ontwerpproces is via de BENG2020 rekenmethodiek op basis van de PHPP-berekening inzicht ontstaan in de toekomstige energienota’s om oververhitting in de zomer te voorkomen. Hierdoor zijn de juiste economische en duurzame keuzes gemaakt. Via de nZEB-tool is gebleken dat de woning voldoet aan de toekomstige wettelijke eisen van een bijna energieneutraal gebouw in 2020.

De luchtdichtheidseis n50 = 0,4 (-), hoge isolatiewaarden, kozijnen van gemodificeerd naaldhout (Finti) met Uw;gem <0,85 W/(m2.K), zonnepanelen en optimaal uitgevoerde balansventilatiesysteem met wtw maken van deze woning een zeer energiezuinig huis.

Samenwerkend topteam

BEN landhuis-5Bij dit project is IBbouwmanagement vanaf het prille begin (ontwerpfase) als onafhankelijke bouwkundig adviseur, bouwbegeleider en vertrouwenspersoon betrokken. Door de juiste sturing van het samenwerkend topteam is er een voor de opdrachtgever optimaal ontwerp tot stand gekomen. In de uitvoeringsfase is goed te zien dat de juiste voorbereiding met het topteam zijn vruchten afwerpt. Het bouwproces verloopt dan ook uitermate soepel en dat leidt tot een hoogstaande bouwkwaliteit. In de uitvoeringsfase verzorgt IBbouwmanagement directievoering en toezicht.

Betrokken partijen

Bouwbegeleiding en directievoering: IBbouwmanagement
Ontwerp: GVB Architecten BV
Aannemer: Aannemingsbedrijf Wit Wognum BV
PHPP-berekening/ BENG 2020: Evanston Consulting (DNA-lid)