BioBased nieuwbouwwoning voorzijde
BioBased nieuwbouwwoning gereed
BioBased nieuwbouwwoning installatie

Ecodorp Boekel

In Boekel is het project Ecodorp gerealiseerd. Het project is een inspirerend voorbeeld voor duurzaam leven in verbinding.

Het is een wijk met 30 klimaatadaptieve en klimaatpositieve huurwoningen en 6 mantelzorgwoningen. De woonwijk voorziet geheel duurzaam in haar levensbehoeften.

Het Ecodorp is in samenwerking met de ecologische aannemer Eco+Bouw en architect Huub van Laarhoven gebouwd. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de provincie Noord-Brabant in het kader van OPZuid.

blank

Dakopbouw

Het platte dak is, net als de wanden, houtskeletbouw. Op het dak ligt een dampremmende laag, onze EPDM dakbedekking als waterdichte laag en een groendak als bovenste laag. Het groendak bestaat uit een substraatlaag met gras en kruiden. Op het dak worden eveneens zonnepanelen geplaatst, die tevens profiteren van het groene dak. Dankzij het groendak warmt de lucht net boven het dak in de zomer minder op, hierdoor blijft het rendement van de zonnepanelen hoog.

Duurzame & circulaire dakbedekking

Als waterdichte en bovendien duurzame laag onder het groendaksysteem en PV-panelen biedt onze EPDM dakbedekking hier uitkomst. Gekozen is voor ons HERTALAN® Inductie systeem. De op maat gemaakte EPDM membranen worden hierbij bevestigd door middel van inductie. De bevestigingsmethode, zorgt ervoor dat de dakbedekking, na het verstrijken van de levensduur, eenvoudig en milieuvriendelijk is te scheiden van de ondergrond.

Deze EPDM dakbedekking kan vervolgens, na devulcanisatie, weer als een volwaardige grondstof in het productieproces worden ingezet.

Verantwoordelijk voor het aanbrengen van de EPDM dakbedekking is JR Isolatie en Dakbedekkingen uit Gemert.

blank