Het eerste bio-ecologische ’Ecohuus’ in de gemeente Lingewaard is in gebruik genomen. Deze woning is geheel opgebouwd uit bio-ecologische materialen. De houtskeletbouw wanden zijn voorzien van houtvezel isolatieplaten. Het dak is volgeblazen met cellulosevlokken.
De wanden zijn aan de binnenzijde afgewerkt met leemstuc. Deze materialen geven de woning een comfort waar vele woningen niet aan kunnen tippen.

Ontworpen volgens de passiefhuisprincipes met hoge Rc waardes van 8 tot 10 en een uitgekiende installatie heeft deze woning een hele kleine energiebehoefte. Door het hele dakvlak op het zuiden te gebruiken voor pv-panelen levert het huis veel energie. Naast de energiebehoefte van de woning en de bewoners, kan een elektrische auto er 20.000 km per jaar op rijden. Daarmee zijn de bewoners geheel zelfvoorzienend qua energie.

Het hoofdvolume is vrij eenvoudig, maar de materialisering en detaillering bijzonder, zowel binnen als buiten. De vide met de trappartij geeft een zee aan licht in het hele huis.