De context van de villa is zeer divers. Aan de ene kant een statige witte villa en aan de andere kant een eenvoudige, maar historische witte woning. De overkant bestaat uit bakstenen woningen met rode pannen. De kavel wordt gedomineerd door een groot aantal bomen van monumentale kwaliteit.

De ecovilla is ontworpen als een zelfstandige eenheid met een geheel eigen karakter. Maar kijk je verder, dan heeft het veel van de verschillende elementen uit de directe omgeving in zich opgenomen. Het stucwerk van de buren, gecombineerd met de rode baksteen en rode pannen van de overkant. Het volume aan de voorzijde en de dakhelling zijn bescheiden om zo de buren niet te overschreeuwen. Maar dichterbij vallen de rondingen van het metselwerk, de terugvallende entree en het bloemenkozijn op als bijzondere verfijningen, passend bij de kwaliteit van zijn buren.

Aan de achterzijde opent het huis zich naar het zuiden met een royaal gebaar. Door de ronde vorm en de geschilde boomstammen sluit het naadloos aan op de tuin.
Door de ecologische materialen en het toepassen van de passiefhuisprincipes legt de woning ook zo min mogelijk beslag op dit unieke stukje natuur in Nijmegen. Door subtiele lichtinval, doorkijkjes en kleurgebruik is het het hele jaar door prettig leven in deze ecovilla.