Het in 1916 gebouwde Landgoed huize Bergen te Vught werd in opdracht van de familie Fentener van Vlissingen – Roosenburg gerealiseerd. Thans is het een conferentiehotel. De in de 80- er en 90-er jaren gerealiseerde bijgebouwen worden gesloopt en vervangen door bijna-energieneutrale nieuwbouw volgens de passiefhuis bouwmethode in 3 fasen. Fase 1 (39 hotelkamers) is voorjaar 2017 gereed.

Nieuw masterplan voor nieuwe accommodatie

Het landgoed, gelokaliseerd in een boomrijke omgeving, bestaat naast de monumentale Villa ook uit andere gebouwen zoals het Koetshuis, de Bloembinderij, de Werkplaats en de Eekhoorn, in de tijd gerealiseerd. In de 80-er en 90-er jaren zijn, in een compleet andere architectuur, enkele jongere gebouwen toegevoegd.  Op het landgoed zijn verschillende functies aanwezig zoals zalen voor conferenties en vergaderen, een restaurant en hotelkamers. In het nieuwe masterplan ontstaat er een nieuwe accommodatie met enkele zalen, een foyer en 72 hotelkamers. Hierdoor kan in de Villa het restaurant een à la carte restaurant worden en zullen hier vooral eendaags conferenties plaatsvinden. In het nieuwe complex kunnen meerdaagse conferenties plaatsvinden en in het weekend kan de leisure-gast er verblijven.

Passiefhuis bouwmethode

De jongere gebouwen uit de 80-er en 90-er jaren worden gesloopt en de nieuwbouw wordt in 3 fasen gerealiseerd. Voor het masterplan heeft de opdrachtgever gekozen voor een bijna-energieneutraal gebouw op basis van de principes van het passief bouwen. Fase 1 (39 hotelkamers) is voorjaar 2017 gereed.
Het bouwprojectmanagement is in handen van TEKTON Bouwmanagement en het bouwkundig ontwerp is van Jeanne Dekkers Architectuur. De overige ontwerpteamleden zijn Ingenieursbureau Van de Laar (constructie),  Ingenieursbureau Ulehake (installatie en bouwfysica) en BouwNext (adviseur BENG en tevens DNA-lid).