De naoorlogse basisschool met bijbehorende gymzaal in Arnhem is getransformeerd tot een schitterend complex van twaalf woningen en een prachtig theater. Het gehele project is optimaal geïsoleerd met ecologische materialen, heeft geen gasketels en is voorzien van zonnepanelen. Die zorgen er voor dat de totale energiebehoefte van de woningen zelf opgewekt wordt.

De woningen worden ook verhuurd als Nul-op-de-meter woningen, met de garantie dat bij normaal energiegebruik de energiekosten nul zijn. Herman-de-stroomverdeler zorgt ervoor dat de opgewekte elektriciteit evenredig wordt verdeeld over de woningen.

Theater De Leeuw richt zich op beginnende toneelgroepen en is voorzien van een volledig geoutilleerde speelzaal en een oefenruimte. Warmtepompen zorgen voor het grootste deel van de energievoorziening van het theater.

De eigenaren zijn dik tevreden: “Heel veel dank voor de prettige samenwerking en uiteraard voor de realisatie van onze droom. Wat mij betreft is het een geslaagd project, met name door jullie inzet.”