Een bungalow uit de jaren 60 met prachtig uitzicht is nog in originele staat. En daarmee uitermate geschikt om energetisch goed aan te pakken. De opdrachtgevers wilden een Nul op de meter-woning, maar ook een esthetische metamorfose van het huis. Een platte doos is in hun beleving geen goed thuis.

Door het dak boven de woonkamer op te tillen en zo te detailleren dat het lijkt alsof het dak zweeft, wordt er leefruimte en lucht gecreëerd. Belangrijk voor de bewoners is dat zonlicht de woning binnen kan komen. Zaak is wel om die zon ’s zomers buiten te houden, om oververhitting te voorkomen.

Met buitengevel isolatie en passiefhuis kozijnen, vloerisolatie met 50 cm chips en een flink pak dakisolatie, moet de woning met ventilatielucht verwarmd kunnen worden. De zonnepanelen op het dak genereren het kleine beetje energie dat nog nodig is voor verwarming en elektrische apparaten. Spannend is nog of het dakvlak groot genoeg is om voldoende zonnepanelen te plaatsen voor het rijden van een elektrische auto en en niet zichtbaar vaaf de straat. Als dat lukt wordt de woning energieleverend.