gwlo-k1Het nieuwbouwproject Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout (GWLO) bij Nijmegen bestaat uit zes woningen: 3 royale vrijstaande woningen en 3 geschakelde kleinere woningen. De initiatiefnemers willen daarmee verschillende generaties naast en met elkaar laten leven. De woningen zijn volgens het passiefhuis principe gebouwd. Door toepassing van duurzame bouwmaterialen, verwarming met een centrale houtsnipperkachel, zonnecollectoren en zonnepanelen, zijn er nauwelijks energiekosten. De grote woningen zijn gecertificeerd door het Duitse Passivhaus Institut en behalen daarmee het hoogste energielabel (A+) ruimschoots.

Download de factsheet van GWLO

Voorbeeldproject PassREg

Het project Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout is een voorbeeldproject voor de regio en draagt bij aan de verspreiding van de deskundigheid op het gebied van passief bouwen. GWLO is een zogenaamd beacon project voor PassREg; het Europese project om energiearm bouwen in 14 EU-regio’s tot standaard te verheffen.

In de media

GWLO spreekt tot de verbeelding en komt veel in de publiciteit. Hier een selectie van artikelen in de Gelderlander,Bouwwereld en Gawalo.

Bekijk hier de rapportage gemaakt door Kanaal 13 (sept. 2013).