Ruim en verrassend, open en uitnodigend. Dat zijn kenmerken van de Weidewoning. Een woning met een hoge mansardekap, waarborg voor veel ruimte en een eigen karakter. Het is niet alleen dit karakter dat het type Weidewoning bijzonder maakt. De Weidewoning is optimaal ontworpen om aan de toekomstige comfort -en duurzaamheidseisen te voldoen. Het ontwerp is zodanig geoptimaliseerd dat de woning opgeplust kan worden naar een bijna energieneutrale woning.

In het Nederlandse klimaat kent de Weidewoning slechts 7 dagen per jaar een warmtevraag. En 10 dagen per jaar is koeling benodigd. Dus gemiddeld bijna 350 dagen per jaar voorziet de woning zonder verwarming of koeling in het comfort.
De woning is een ontwerp van JongZeeuw architecten en wordt gerealiseerd in samenwerking met bouwbedrijf van Steenbergen, beiden lid van DNA in de Bouw.

De eerste woning is in aanbouw in Kerkwijk (Bommelerwaard). Deze woning wordt volledig energieneutraal. De verwachte oplevering zal zomer 2015 zijn. Deze woning is uitgerekend met de PHPP en voldoet aan de passiefhuis eisen.

Voorbeeldproject PassREg

De weidewoning is een voorbeeldproject voor de regio en draagt bij aan de verspreiding van de deskundigheid op het gebied van passief bouwen. Het is een zogenaamd beacon project voor PassREg; het Europese project om energiearm bouwen in 14 EU-regio’s tot standaard te verheffen.

Download de factsheet
Download de verkoopinformatie