Verslag van het bedrijfsbezoek van DNA-leden aan de fabriek van Faay, met presentatie over de meest duurzame binnenwand van Nederland.

Faay bedrijfsbezoek-1

DNA op bezoek bij Faay

Eind mei 2024 werd een delegatie DNA-leden hartelijk ontvangen door Faay-directeur Johan Mellegers in de fabriek van de meest duurzame binnenwand van Nederland. Daar werden zij in een presentatie meegenomen in de geschiedenis van het kleinschalige familiebedrijf en de keuzes die zijn gemaakt voor de productie en biobased materialen en de prestaties van de producten.

De keuze voor vlas was in de vroege jaren 1970 volkomen pragmatisch. Daar kwam de drive bij om het de klanten zo makkelijk mogelijk te maken en een goede prijs-kwaliteitsverhouding te bieden. Zo zijn er nu steeds meer supermarkten wereldwijd die werken met dit binnenwand-systeem. Gewoon omdat de wanden snel en makkelijk te plaatsen zijn, super sterk zijn en een grote mate aan flexibiliteit bieden. En, ze gaan bij verbouwingen veel langer mee dan de metalstud-wand. Ook prijstechnisch is de biobased wand concurrerend. Inmiddels is Faay ook ingericht op de circulaire bouwstroom, afgedankte binnenwanden kunnen weer worden verwerkt in nieuwe platen en wanden. 

Aansluitend kreeg de groep een rondleiding door de fabriekshallen die er op zijn ingericht grote hoeveelheden voor grote partijen te produceren maar net zo goed kleinschalig en maatwerk te leveren. Al met al: een nobrainer – zelfs voor de Nederlandse (seriematige) huizenmarkt. Zou jij de binnenwand van Faay eens willen toepassen in een project? Gewoon bellen, ze staan voor je klaar!

Door Clarence Rose

Share this story!