blank

DNA-ontwerppakket energetisch renoveren

Een compleet pakket met materialen om vijf keer een morfologisch ontwerp te maken, alles bijeen in een stevige luxe doos. Op het NulNu congres op 8 oktober introduceert DNA in de Bouw het ontwerppakket energetisch renoveren. De inhoud is ideaal bij de integrale aanpak van het ontwerp voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw.  

Update 2022: het pakket (uit 2015) is niet meer leverbaar, maar deze kennis is nu vervat in een grote poster. Die kun je bestellen op de website van KERN.

DNA-ontwerppakket-klIedere bouwprofessional kan er direct effectief mee aan de slag. Een uitgebreid scala aan deeloplossingen, 82 in totaal, is verzameld in 16 groepen,  inclusief kenmerken. Opgeplakt op het bijgeleverde voorbedrukte vel geeft dit bewoner of eigenaar in een oogopslag inzicht in mogelijkheden en kansen voor zijn woning.

Gebruik
Met het ontwerppakket krijgt een ontwerpteam de beeld- en oordeelvorming van de prioriteiten scherp. Zo komt men samen met de bewoner tot het overzicht van deelvraagstukken en selecteert men de mogelijke deeloplossingen. Daarna bespreekt men scenario’s en trekt de bewoner de lijnen tussen de deeloplossingen die hem het best passen en/of het meest aanspreken.

Doel
DNA heeft het ontwerppakket samengesteld om de integrale aanpak tussen bouwpartijen en bewoner of eigenaar van energieneutraal (ver)bouwen te stimuleren en te faciliteren. Want zo’n aanpak genereert maximale aandacht voor de techniek en materialen, om een zo goed mogelijk comfort te krijgen met zo min mogelijk energiekosten. Het ontwerppakket helpt oplossend vermogen en deskundigheid van alle deelnemers ten volle te benutten. Het morfologisch ontwerp wordt namelijk gebruikt om alle kennis, ideeën en oplossingen te verzamelen en te ordenen en daaruit de meest optimale keuze te maken.

Inhoud
Het ontwerppakket in luxe doos met magneetsluiting bevat: 5x voorbedrukt A2-vel, 5x 10 vellen met deeloplossingen in full colour op stevig satijnpapier, handleiding, 4 gekleurde stiften, lijm en een schaar.
Deeloplossingen:

 Gevelisolatie  Extra daglicht
 Dakisolatie  Ventilatie
 Isolatie materialen  Voorverwarming ventilatie
 Beganegrond vloer isoleren  Koeling
 Verdiepingsvloer  Warmte opwekking
 Kozijnen  Warmwaterbereiding
 Uitbreiding  Watergebruik
 Warmte distributie  Communicatie

DNA-ontwerppakket-deeloplossing

Share this story!