Bouwbeurs Nieuwscafe

Interviews DNA en AZEB tijdens BouwBeurs Nieuwscafé 2019

Woensdag 6 en donderdag 7 februari 2019 was DNA in de bouw met inspirerende verhalen op de BouwBeurs in Utrecht. In het BouwBeurs Nieuwscafé zijn leden geïnterviewd

Ecowijk De Kiem

Woensdag kwam Ecowijk De Kiem aan bod. Vijf consortia van aan vereniging DNA in de Bouw verbonden mkb’ers bouwen hier in totaal 61 woningen. Duurzaam voor mens, aarde en portemonnee – dat is de insteek. Aan tafel in het Nieuwscafé projectleider van De Kiem Frans Westdorp en de bouwers van De Ideale Woning: architect Peter Brouwer (D + B Architecten) en aannemer Jan Kuijpers van Kuijpers Bouw Heteren.

Bouwbeurs Nieuwscafé

Van rechts naar links: Frans Westdorp, Peter Brouwer, Jan Kuijpers en interviewer Frans Reichardt.
Hier de link naar de volledige opname van het gesprek.

EU-project AZEB

Op de donderdag uur gaf projectleider Joyce van den Hoek Ostende een update over AZEB. Vanaf mei 2017 werkt DNA in de Bouw samen met 7 andere Europese partners in het Europese Horizon2020-project Affordable Zero Energy Buildings (AZEB). DNA in de Bouw is coördinator van het project en wil na haar succesvolle deelname in het eerdere PassReg project, hiermee opnieuw de transitie naar een duurzame bouwsector in Nederland positief beïnvloeden.

Hier de link naar de volledige opname van het gesprek.

Bouwbeurs Nieuwscafé

In het BouwBeurs Nieuwscafé hield anchorman Frans Reichardt dagelijks live interviews met bouwers die een stapje extra zetten op de thema’s energieneutraal bouwen, renovatie & transitie, gezonde gebouwen en personeel & veiligheid. De interviews zijn geprogrammeerd door Aannemervak.nl.

 

Share this story!