blank

Oproep presentaties Nederlands-Vlaams NZEB symposium

Jouw presentatie op 24 oktober 2017 op het gerenommeerde NZEB symposium in Antwerpen? Voor de 16e keer organiseert Kennisplatform Energieneutraal Bouwen Pixii (voorheen Passiefhuis Platform) dit event en dit jaar voor het eerst samen met vereniging DNA in de Bouw. Abstracts over intelligente renovatie, slimme wijken, wijkrenovatie en circulair bouwen kunnen tot 11 juni 2017 worden ingediend.

Het NZEB symposium is een toonaangevend podium in België dat wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van energieneutraal bouwen met elkaar verbindt. Met de Nederlands-Vlaamse samenwerking tussen DNA en Pixii krijgt het nu een internationaal karakter.

Een wetenschappelijk comité beoordeelt de abstracts op basis van de graad van innovatie, het wetenschappelijke karakter, de praktijk- en doelgroepgerichtheid en de marktpotentie. Bij een positieve evaluatie presenteert de inzender het onderwerp op het NZEB symposium op 24 oktober in Antwerpen en via een artikel in het symposiumboek. Presentaties en teksten worden ook digitaal beschikbaar gesteld op de website. Abstracts kunnen tot 11 juni worden ingediend.

blankDe ‘slimme GEIT’-award wordt uitgereikt voor de beste bijdrage rond het thema gebouw, energie-efficiëntie, innovatie of techniek. Deze is vorig jaar voor het eerst uitgereikt, aan Marc Delghust van de UGent.

Internationale samenwerking symposium energieneutraal bouwen

In België gebeurt veel op het gebied van energieneutraal bouwen, enkele regio’s zijn koploper in Europa. Dat geldt ook voor onderzoek op dit vlak en Pixxi is er een spil in. DNA heeft eerder met Pixii samengewerkt in het Europese project PassReg. Het NZEB symposium is een toonaangevend podium dat wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van energieneutraal bouwen met elkaar verbindt. In Nederland bestaat dat niet op dit niveau van diepgang en niet met deze focus. DNA in de Bouw is verheugd om opnieuw met Pixii samen te werken om internationale kennisuitwisseling over energieneutraal bouwen en renoveren te stimuleren.

Meer dan 200 bouw- en installatieprofessionals verzamelen zich elk jaar op het NZEB symposium om hun ervaringen in energieneutraal bouwen te delen en om de nieuwste trends, technieken en baanbrekend onderzoek te ontdekken. Het symposium wordt ook bezocht door Nederlandse deelnemers. DNA hoopt dat de samenwerking leidt tot nog meer sprekers en deelnemers uit Nederland en dat de kennisuitwisseling tussen beide landen zo verder gestimuleerd wordt.

 

Share this story!