Driedelige kennisreeks passiefhuis voor installateurs

  • 8 maart 2019

Dit voorjaar kunnen installateurs kennismaken met passiefhuis-onderwerpen tijdens een laagdrempelige kennisreeks van DNA in de bouw. Docenten van Kennisinstituut KERN geven enkele expertavonden over installaties in energieneutrale gebouwen. De avonden zijn op 28 maart, 16 mei en 6 juni in Arnhem.

Noteer deze data alvast in je agenda:
donderdag 28 maart – Installaties en luchtdicht bouwen – met Henk Wegkamp
donderdag 16 mei – Meer met minder: Balansventilatie met doorstroom
donderdag 6 juni – Goed mikken! Verwarming in een passiefhuis

Deel 1: Installaties en luchtdicht bouwen

Meestal hebben gebouwinstallaties minimaal één verbinding met buiten. De doorvoeren vormen potentiële luchtlekken en spelen daarmee een belangrijke rol bij de kwaliteit van de gebouwschil. Als installateur ben jij verantwoordelijk voor het functioneren van jouw installaties. Maar je draagt ook mede de verantwoordelijkheid voor de gehele gebouwprestatie, in integrale projecten zelfs bindend.

Wist je dat een luchtdichte constructie ook echt voordelen heeft voor de werking van bijvoorbeeld de ventilatie-installatie? Wist je dat er heel eenvoudige technieken en werkwijzen bestaan voor luchtdicht installeren? Weet je dat je veel gedoe bespaard blijft als je luchtdichte doorvoeren al heel vroeg afstemt met de bouwkundige aannemer?

Henk WegkampOp deze avond word je bewust van het belang van luchtdichtheid in energieneutrale gebouwen en leer je technieken kennen voor een goede uitvoering en controle ervan. De avond wordt verzorgd door Henk Wegkamp, één van de ervaren docenten van Kennisinstituut KERN.

Praktische informatie kennisreeks passiefhuis

De bijeenkomsten worden gehouden in Powerlab IPKW (Industriepark Kleefse Waard) Westervoortsedijk 73 in Arnhem. Tijd: van 19.00 tot ca 21.30 uur. DNA-leden nemen gratis deel, andere geïnteresseerden: 19,50 euro ex kosten en btw.

Over Kennisinstituut KERN

Kennisinstituut Energetische Renovatie en Nieuwbouw(KERN) zet zich in voor een succesvolle energietransitie in de bouw met integrale kwaliteit als sleutel. Kwaliteit begint met inzicht en kennis. KERN ontsluit de wetenschap op het vlak van bouwfysica, bouwstoffen en energiesystemen voor de bouwpraktijk. Naast het verzamelen van kennis biedt KERN actieve ondersteuning bij de veranderingen in de markt. Ontwikkelde kennis biedt KERN laagdrempelig aan in cursussen. KERN werkt nauw samen met DNA.

>> Nu aanmelden: Installaties en luchtdicht bouwen – 21 maart

 

Deel dit bericht