blank

Expertmeeting Eisen aan warmtepompen in naoorlogse woning

Details
Date:

oktober 19

Time:

07:00 pm - 09:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expertmeeting-eisen-aan-warmtepompen-in-naoorlogse-woning-733368564117
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Arthur Koolkwartier 71

Arthur Koolkwartier 71, 6711VH Ede

Ede, NL, 6711VH

Expertmeeting Eisen aan warmtepompen in naoorlogse woning

Een warmtepomp is een goede keuze in de meeste naoorlogse woningen. Dat betekent aanpassingen om naar een laag temperatuur-systeem te gaan. In deze expertmeeting bespreken we de voorwaarden en eisen waaraan deze woningen moeten voldoen. Onder leiding van Clarence Rose en Carl-peter Goossen.

De standaard en streefwaarden zijn afgeleid van maatregelen die professionele partijen nu al bij het verduurzamen van woningen treffen. Woningen kunnen de standaard bereiken met ingrepen voornamelijk aan de binnenzijde, waar aan de gevel hooguit de spouw wordt geïsoleerd.

De meeste woningen in ons land zijn gebouwd tussen 1945 en 1996. Deze woningen zijn, zodra zij voldoen aan de standaard, geschikt voor aansluiting op een warmtevoorziening met een temperatuurniveau van 70 graden. Bij aansluiting op een warmtevoorziening met een temperatuurniveau van 50 graden is de isolatiegraad toereikend. Wel zal bij ca 20% van de woningen beperkte aanpassing van de warmteafgiftesystemen nodig zijn, zoals uitbreiding/vervanging van een of enkele radiatoren. Dat hangt mede af van het comfortniveau dat destijds is gehanteerd bij de oorspronkelijke aanleg. Deze en andere aspecten komen in de expertmeeting aan de orde.

Praktische informatie

DNA-leden gratis, niet-leden 27,50 eu ex btw en ticketkosten.

Er is plek voor slechts 15 personen, dus meld je snel aan!

Live bijeenkomst in Ede, Arthur Koolkwartier 71. Inloop vanaf 18.45 uur. Einde: 21:00 uur

Wil je je mee-eten?

Voor iedere expertmeeting in Ede is het mogelijk om vooraf mee te eten. Dit is beperkt tot 8 personen max. We eten tegen 18:00 uur. Doe je mee dan geef je dat aan bij je aanmelding. Zorg dat je op tijd bent!

Je ontvangt van je registratie een e-mail met de orderbevestiging. Eet je vegetarisch of heb je een allergie, dan kun je dit doorgeven door deze bevestigingsmail te beantwoorden. De kosten voor het eten worden ter plekke afgerekend via een Tikkie.

Ook online te volgen

Je kunt aan deze expertmeeting ook online deelnemen. Stuur hiervoor een mail aan , dan ontvang je de link.

Share this story!