blank

Expertmeeting Oververhitting en BENG

Details
Date:

september 21

Time:

07:00 pm - 09:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expertmeeting-oververhitting-en-beng-675290220227
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Arthur Koolkwartier 71

Arthur Koolkwartier 71, 6711VH Ede

Ede, NL, 6711VH

Expertmeeting Oververhitting en BENG

Hoe zorg je dat je de BENG wel kunt halen en welke maatregelen zijn zinvol?

Als je super-energiezuinig, low tech en biobased wilt bouwen word je door de BENG-regelgeving vaak een geheel andere kant op geduwd. De eerdere discussie van de DNA-experts ‘PHPP versus BENG’ krijgt een vervolg tijdens deze expertmeeting. We zoomen in op het thema oververhitting.

BENG biedt de mogelijkheid om zomercomfortstrategieën zoals zonwering en zomernachtventilatie mee te nemen. Dan nog vallen zeer energiezuinige projecten onterecht vaak door de BENG-mand. Wij zetten opmerkelijke zaken uit de praktijk op een rij en bespreken voorbeeldprojecten met een goed zomercomfort die wél voldoen aan de BENG – zonder onzinnige extra maatregelen of onnodige koeling. Wij gaan daarbij in op praktische maatregelen zoals WTW en vochtterugwinning, zomernachtluiken en dakramen, inzet van zonwering en de positie van ramen.

Dit belooft een interessante avond te worden met voorbeelden en oplossingen die wel werken! En ja, hoe meer mensen bewust zijn van de dilemma’s met BENG hoe makkelijker het wordt om dit met elkaar onder de aandacht te brengen. Hopelijk met het gevolg dat de overheid zo spoedig mogelijk de weg vrij maakt voor zeer energiezuinig en echt duurzaam bouwen.

Tip: lees ter voorbereiding alvast het artikel BENG staat haaks op zeer energiezuinig bouwen en de blogs over zomercomfort in passiefhuizen op de website van Kennisinstituut KERN.

Praktische informatie

DNA-leden gratis, niet-leden 27,50 eu ex btw en ticketkosten.

Er is plek voor slechts 15 personen, dus meld je snel aan!

Live bijeenkomst in Ede, Arthur Koolkwartier 71. Inloop vanaf 18.45 uur. Einde: 21:00 uur

Wil je je mee-eten?

Voor iedere expertmeeting in Ede is het mogelijk om vooraf mee te eten. Dit is beperkt tot 8 personen max. We eten tegen 18:00 uur. Doe je mee dan geef je dat aan bij je aanmelding. Zorg dat je op tijd bent!

Je ontvangt van je registratie een e-mail met de orderbevestiging. Eet je vegetarisch of heb je een allergie, dan kun je dit doorgeven door deze bevestigingsmail te beantwoorden. De kosten voor het eten worden ter plekke afgerekend via een Tikkie.

Ook online te volgen

Je kunt aan deze expertmeeting ook online deelnemen. Stuur hiervoor een mail aan , dan ontvang je de link.

Share this story!