blank

Roadshow Leeuwarden en Ameland

Details
Date:

juni 16

Time:

09:30 am - 07:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-roadshow-leeuwarden-en-ameland-618999011707
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Wetsus, Leeuwarden

Oostergoweg 9, 8911 MA Leeuwarden

Leeuwarden, Fr, NL, 8911 MA

Roadshow Leeuwarden en Ameland

Op 16 juni 2023 gaan we naar het hoge noorden: naar Leeuwarden en Ameland. Het eiland is koploper in de Friese energietransitie, in 2035 wil het zelfvoorzienend en volledig van het gas af zijn, door verduurzaming van gebouwen, opwek door een onderwatervlieger en opslag van energie in waterstof.

We starten de dag in Leeuwarden, vanaf 9:30 uur zijn we welkom bij Wetsus, het Europees kenniscentrum voor duurzame watertechnologie. We ontmoeten hier onder andere Hydraloop en Freon voor Fossylvrij Fryslân. Hydraloop ontwerpt en produceert slimme innovatieve waterzuiveringsinstallaties binnen gebouwen, presentatie van Klaas Pool. Tevens: Marthijs Roorda (of collega) van Greeninclusive dat producten van natuurlijke en lokale grondstoffen ontwikkelt en produceert waarin langdurig CO2 opgeslagen wordt.

LET OP: aanmelden kan tot en met 5 juni!

Fossylvrij Fryslân gaat voor een fossielvrij Friesland georganiseerd vanuit de Mienskip, presentatie van Bouwe de Boer.

In de raadzaal van Ameland worden we ’s middags ontvangen door Luc van Tiggelen en Erwin de Boer.

Praktische informatie

Na het bezoek aan Wetsus reizen we samen verder met de sneldienst van Holwerd naar Ameland. De auto’s kunnen op parkeerterrein van Wetsus (Oostergoweg 9 Leeuwarden) blijven staan en vanuit hier rijden we met minder auto’s verder naar het betaalde parkeerterrein bij de veerdienst Holwerd-Ameland P1 Grândyk 2b Holwerd à € 6,75 per dag voor eigen rekening.

Om 13 uur vertrekt de sneldienst naar Ameland waarvoor zitplaatsen zijn gereserveerd en vanaf 14 uur zijn we welkom in het gemeentehuis van Ameland.

We rijden met een touringcar emissiearm, fossielvrij en CO2 neutraal naar het gemeentehuis van Ameland en vervolgens naar de verschillende locaties. Eind van de middag zijn we terug in de buurt van de veerdienst, die teruggaat om 17, 18 of 19 uur naar Holwerd, waarna we samen terug gaan naar het verzamelpunt in Leeuwarden.

Tussen de middag worden lunchpakketten verzorgd. Heb je specifieke dieetwensen of regel je het liever zelf, stuur dan een email naar Harmen Bouwstra, . Mail Harmen ook als je samen wilt rijden naar Leeuwarden.

Eventueel voor wie dat wil eten we eind van de middag op Ameland in een restaurant op loopafstand van de veerdienst.

Max. 20 personen kunnen deelnemen. Aanmelden kan tot en met 5 juni. DNA-leden kosteloos, niet-leden betalen 25 euro ex btw en ticketkosten.

Merk je dat je niet meer kunt aanmelden? Dan kun je aanklikken dat je op de wachtlijst wilt. Volg verder de instructies van Eventbrite.

Evt. aanvullende informatie krijg je per mail toegestuurd.

Share this story!