blank

Opleiding nieuwe nZEB-tool en Passiefhuis Vakman voorjaar 2016

In het najaar van 2015 zijn de eerste cursussen in de reeks Energetisch Rekenen van Stichting KERN door een groot aantal enthousiaste deelnemers gevolgd. Er hebben zich inmiddels al zo veel geïnteresseerden gemeld, dat begin 2016 nieuwe cursussen staan ingepland om te leren rekenen met de nZEB-tool. Ook de cursus Passiefhuis Vakman, die een goede voorbereiding is voor de cursussen Energetisch Rekenen, wordt begin 2016 opnieuw gegeven.

De cursussen worden gegeven door Stichting KERN die de nieuwe nZEB-tool mee heeft ontwikkeld. De nZEB-tool is de internationaal gerenommeerde energiebalansberekening voor zeer energiezuinige gebouwen. De nZEB-tool berekent de energiebalans van gebouwen eenvoudig, integraal en exact. Hij kan eenvoudig worden toegepast voor het berekenen van o.a. Nul-op-de-meter-, Active House en andere energie-efficiënte ontwerpen.

Cursusreeks Rekenen met de nZEB-tool

Stichting KERN geeft een introductiecursus en een 2-daagse opleiding om met de nZEB-tool te leren werken. De Introductiecursus nZEB-tool staat gepland voor 20 januari 2016 en kost 50 euro. De 2-daagse cursus Rekenen met de nZEB-tool wordt op 4 en 9 februari gegeven en kost 350 euro. De nZEB-tool zelf is vanaf begin 2016 te verkrijgen via SBRCURnet. Meer informatie over de cursusreeks nZEB-tool.

Esther Schenkelaars van de E-novatiewinkel was één van de eerste cursisten: “Ik had nog geen tool gevonden waarmee ik energiezuinige renovaties optimaal kon ontwerpen. Eindelijk heb ik nu een tool waarmee ik garanties durf te geven op het energieverbruik.”

Cursus Passiefhuis Vakman met internationaal certificaat

Ook de 3-daagse cursus Passiefhuis Vakman staat begin 2016 weer op de agenda. Deelnemers kunnen kiezen voor de specialisatie in de bouwkundige of de installatietechnische aspecten van het passiefhuis. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Cursusdata zijn 2, 3 en 10 februari 2016 voor de specialisatie gebouwschil en 2, 3 en 12 februari 2016 voor de specialisatie installaties. Het examen is op 20 februari. Deelnemen kan per module, maar wie inschrijft voor de gehele cursus kan gratis de examentraining op 15 februari volgen.

Flexibele modulestructuur

Door de flexibele modulestructuur van de opleidingen en cursussen van KERN stelt de deelnemer zijn opleiding naar eigen inzicht samen en volgt hij altijd de opleiding die past bij zijn achtergrondkennis en werkveld. De hoofddocenten zijn Clarence Rose (passiefhuisspecialist), Henk Wegkamp (energetisch-economisch analist) en Carl-peter Goossen (passiefhuis ontwerpmanager). Zij zijn expert op hun vakgebied, hebben alle drie jarenlange ervaring met energiebewust bouwen en diepgaande kennis van de bouwpraktijk. Tevens zijn enkele gastdocenten betrokken. Alle cursussen worden gegeven in Ede. Op de website biedt KERN nog meer cursussen aan:www.stichtingkern.nl.

Over stichting KERN

Stichting KERN leidt vakmensen op die zelfstandig willen werken, verantwoordelijkheid durven nemen en participeren in efficiënte samenwerkingsvormen om kwalitatief hoogwaardig duurzaam te bouwen.

KERN staat voor kennisinstituut energetische renovatie en nieuwbouw en is opgericht voor brede kennisimplementatie over energetisch bouwen om de energietransitie in de bouw te versnellen. KERN verzamelt zo compleet mogelijk actuele kennis, stelt deze laagdrempelig beschikbaar en ontwikkelt opleidingen en cursussen. De stichting is een initiatief van vereniging DNA in de Bouw. De oprichting van KERN is mogelijk gemaakt door het IEE-project PassREg.

Share this story!