blank

BENG en nZEB-tool geanalyseerd en vergeleken – deel 2

Details
Date:

september 19

Time:

07:00 pm - 09:00 pm

Event Category:

DNAindeBouw, Eerdere evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-beng-en-nzeb-tool-geanalyseerd-en-vergeleken-deel-2-64602971226
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Horaplantsoen 20

6717 LT Ede

Ede, NL, 6717 LT

Hoe staat de nZEB-tool ten opzichte van BENG? Deze vraag stelden Tunç Pektas en Clarence Rose van KERN zich en legden de voorlopige toetsberekening langs de lat van de nZEB-tool.


De invoering van de BENG-wetgeving is recentelijk weer uitgesteld, nu tot 1 juli 2020. De softwareontwikkelaars en normcommissie zijn bezig met de laatste loodjes. De NTA 8800 is een normwerk van ruim 900 pagina’s waarin is getracht het complexe energetische samenspel in gebouwen te standaardiseren. Is die puzzel gelukt en snijdt de berekening hout? Wat hebben we straks aan de nZEB-tool in het kader van BENG? En hoe staat de ontwerptool ten opzichte van de toetsberekening?


Vergelijking BENG en nZEB-tool: eerste resultaten bekend
Kennisinstituut KERN gaf Tunç Pektas, student bouwkunde HAN, opdracht om de voorlopige BENG-toets en de nZEB-tool met elkaar te vergelijken. Doel: antwoord op de vraag of de nZEB-tool is in te zetten voor toetsing volgens NTA 8800 en wat de beperkingen zijn.


Dit verklappen we alvast: de resultaten van beide berekeningen komen dicht elkaar in de buurt. Tunç Pektas en Clarence Rose presenteren tijdens deze expertmeeting de resultaten van hun onderzoek en lichten hun bevindingen toe.


Schrijf je voor beide expertmeetings in
Op 29 augustus vindt het 1e deel van deze BENG-serie expertmeetings plaats.
Twee keer twee uur volgepakt met actuele kennis van de specialisten. Schrijf je voor beide in zodat je volledig op de hoogte bent van de actualiteiten!


Praktische informatie
19 september 19.00 uur, aanvang 19.15 uur, einde 21.00 uur.
Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede.
DNA-leden nemen gratis deel, andere geïnteresseerden: 25 euro ex kosten en btw.

Share this story!