leden wandeling

Ledenwandeling DNA: ‘blijft waardevol elkaar te ontmoeten’

Vrijdagmiddag 11 maart rond 15 uur was het verzamelen op De Blaauwe Kamer 14 te Wageningen om elkaar weer eens voor het eerst live te ontmoeten als leden van DNA in de bouw. Het was onze 2e poging maar nu met geweldig wandelweer. De 1e keer op 18 februari is het uit veiligheidsoverweging ‘afgeblazen’ door extreem stormachtig weer.

Voor deze ledenbijeenkomst hadden zich 17 deelnemers aangemeld. Onder begeleiding van een gids van het Utrechts Landschap zijn we door de uiterwaarden van de Nederrijn gelopen. Hier zie je de verschillende initiatieven terug van “ruimte aan de rivier” die na de hoge waterstand van 1995 is aangepakt om de veiligheid van dit gebied te verhogen. De aanplant poging van een oerbos, de water/weide vogels, de wilde paarden en de runderen die hier vrij kunnen rondlopen zorgen voor een duurzame invulling van dit gebied wat ook ruimte moet geven aan de rivier bij hoge waterstanden. De oude steenoven met zijn schoorsteen zorgt voor een landmark in deze omgeving en geeft een historische kijk op het gebruik van dit gebied.

leden wandeling

Afscheid bestuurslid Frans Westdorp

Al wandelend werden al weer de eerste zaken doorgenomen wat nog maar weer eens bevestigt hoe waardevol het is om elkaar te ontmoeten. Na de wandeling volgde de ledenbijeenkomst in het restaurant de Blauwe Kamer voor een drankje en de bitterballen. DNA-voorzitter Carl-peter Goossen gaf in een korte presentatie een overzicht van de activiteiten die in het lopende jaar gaan spelen zoals de maandelijkse koffiemeetings, bijzondere ontwikkelingen van initiatieven als kennisdeling van diverse leden en de roadtrips in het land die nog gaan komen.

Carl-peter bedankte daarna Frans Westdorp met een cadeaubon en een drankpakket, voor zijn jarenlange inzet als penningmeester van DNA. Frans had aangegeven in november 2021 te willen stoppen met zijn activiteiten als penningmeester/bestuurslid om het wat rustiger aan te kunnen doen richting zijn pensioengerechtigde leeftijd. Maar wil nog lang lid blijven van DNA!

DNA-bestuur weer compleet

Egbert de Jong neemt binnen het bestuur van DNA zijn taken als penningmeester over en Harmen Bouwstra neemt als nieuw bestuurslid de plaats van hem als algemeen bestuurslid in. Zo is het dagelijks bestuur weer volledig ingevuld.

Als verrassing en als blijk van waardering boden de overige bestuursleden Carl-peter een boek aan, voor zijn inspirerende en tomeloze inzet om DNA in de bouw in de picture te houden en te promoten.

blank

Een oproep vanuit de aanwezige leden was: kom en overleg en kijk waarmee je elkaar kunt helpen! We zitten aardig vol met projecten en willen graag die projecten delen met andere leden die dit ook kunnen en willen oppakken.

Kortom het was een bijzondere en aangename middag waar we elkaar weer eens in het echt zagen en onbevangen met elkaar konden spreken.

We kunnen het niet alleen! Dus wees welkom tijdens onze evenementen!

Egbert de Jong, bestuur DNA

Share this story!