blank

Sociale Innovatie in circulaire uitvraag

Stichting Pioneering, innovatieplatform voor de bouw, start samen met woningcorporatie De Woonplaats uit Enschede in september met een Masterclasstraject Circulair Bouwen in combinatie met een uitvraag van De Woonplaats.

blankBij deze bijzondere wijze van uitvragen volgen deelnemers na inschrijving eerst op zes verschillende dagen ’s ochtends hoorcolleges. ’s Middags gaan de verschillende bedrijven vervolgens met de theorie samen aan het werk met de concrete uitvraag van woningcorporatie De Woonplaats. Hierbij zullen medewerkers van De Woonplaats samen optrekken met de deelnemende bedrijven. Aan het einde van het Masterclasstraject zullen één of meer consortia een aanbieding maken en zal De Woonplaats een selectie maken. DNA lid D&B Architecten doet mee (Peter Brouwer en Alex Braakhekke) en een deel van de procesbegeleiding ligt bij DNA lid Het Schippershuis (Joyce van den Hoek Ostende).

Pioneering streeft ernaar om net als bij het DNA project De Kiem alle deelnemers die zich inzetten te integreren in het eindresultaat. Hoe dat proces er precies uit gaat zien zal, eveneens net als bij De Kiem, onderweg samen verder ontdekt worden. Ook vanuit ons Europees project AZEB wordt meegekeken wat wij in deze niet-gangbare wijze van uitvragen en samenwerking tegenkomen, hoe het eindresultaat beïnvloed wordt en wat wij daarvan als bouwsector kunnen leren. Meer informatie vind je op de website van Pioneering.

Share this story!