Wolfgang Feist

Wolfgang Feist keynote op Renovatiebeurs 2022

Op de Renovatiebeurs 2022 spreekt dit jaar een internationale persoonlijkheid op het gebied van zeer energiezuinig bouwen en renoveren, en goede bekende van DNA: Professor Dr. Wolfgang Feist. Zijn boodschap is, ook gezien de actuele economische en politieke conflicten, duidelijk: energie-effici├źntie in de gebouwde omgeving is de weg naar een duurzame toekomst en onafhankelijkheid van externe energielevering en fossiele brandstoffen.

blank


Hoe komen we zo snel mogelijk van het gas af? Ruim 30 jaar wetenschappelijk onderzoek en ervaring met toepassing van de Passiefhuis- en EnerPHit-standaard wereldwijd hebben de weg gebaand voor de uitdagingen waar de renovatiesector nu voor staat: om de warmtevoorziening van woningen betaalbaar, sociaal, milieuvriendelijk en toekomstproof te maken.

Professor Dr Wolfgang Feist zal duidelijk maken waarom juist renovatie met passiefhuis-componenten zo aantrekkelijk is. Ook gaat hij in op het initiatief ‘Energie Effizienz JETZT! door het Passive House Institute (PHI) bij onze oosterburen. Het PHI verspreidt daarin de praktische en gefundeerde informatie hoe op korte termijn los te komen van aardgas zonder lock-ins in bestaande gebouwen. Professor Feist zal daarbij ingaan op goed toepasbare passiefhuis-componenten, de kwaliteitsborging met EnerPHit en de nodige competentie van ontwerpers en vakmensen.

DNA in de bouw en kennisinstituut KERN werken veel samen met zijn Passive House Institute en hebben een warme relatie met hem en zijn team. Vandaar dat wij er graag aan hebben gedragen dat hij de keynote is deze middag tijdens de Renovatiebeurs.

Hier lees je meer over het programma. (voor professionals is toegang tot de beurs gratis!)

  • dinsdag 17 mei 2022
  • 16:15 – 17:00
  • hoofdpodium

foto: Peter Cook

Share this story!