blank

Expertmeeting TO-juli onder de loep

Details
Date:

juli 7

Time:

04:00 pm - 05:30 pm

Event Category:

Evenementen 2020

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expertmeeting-to-juli-onder-de-loep-110305661202
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
TO-juli onder de loep

Per 1 januari 2021 krijgen we te maken met een onlangs toegevoegde toets rondom de energieprestatie BENG. Deze toets, we noemen hem BENG 4, gaat over zomercomfort. TO-juli staat voor de temperatuuroverschrijding (TO) in de maand juli. Deze toets geeft slechts een grove indicatie, en zegt niets over het werkelijk te verwachten zomercomfort. Lichtere constructies en goed geïsoleerde gebouwen komen er bij deze toets bekaaid van af.

Als de temperatuuroverschrijding in juli hoger is dan 1, dan moet je met een dynamische berekening van het gebouw aantonen dat niet meer dan 450 gewogen temperatuur-overschrijdingsuren optreden. Of je moet aanvullende zomercomfort-maatregelen treffen.

In de expertmeeting gaan Clarence Rose en Carl-peter Goossen nader in op deze maatregelen. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden met oververhittingsproblemen zullen zij het effect in de toets en op het werkelijk te verwachten zomercomfort toelichten. Zo krijg je een beter beeld over wat ons met TO-juli te wachten staat.

Praktische informatie

Een informatieve en inspirerende DNA-expertmeeting – online via GoToMeeting én uitsluitend en voor max. 7 DNA-leden live te volgen op onze locatie in Ede: Horaplantsoen 20.

Start 16:00 uur, einde: 17:30 uur. Zorg voor een headset en dat je op tijd bent ingelogd.

DNA-leden gratis, niet-leden € 15 ex btw en servicekosten.

De link naar de online meeting krijg je 7 juli om 12:00 uur toegestuurd.

Share this story!