blank

Expertmeeting Passief bouwen

Details
Date:

maart 2

Time:

03:00 pm - 05:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expertmeeting-passief-bouwen-526354078217
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Horaplantsoen 20

Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede

Ede, NL, 6717 LT

Expertmeeting Passief bouwen

Deze middag staat passief bouwen centraal. Wat is dat eigenlijk en waarom kunnen we niet om de bouwfysica heen als we echt duurzaam willen bouwen en renoveren? Met vragenrondje en tips en tricks voor mensen die het juiste willen doen in hun projecten, maar nog niet goed raad weten hoe.

Elke keuze die we maken voor het bouwen en renoveren is bepalend voor het leefklimaat en de kosten voor de gebruikers. In de Nederlandse bouwwereld is er nog veel onwennigheid over passief bouwen. Ook de Nederlandse bouwregelgeving brengt eerder meer verwarring. Passiefhuis is niets minder dan een wetenschappelijke benadering van het moderne bouwen met een drieledige doelstelling. Een gebouw waarin mensen leven, werken, verblijven, moet:

  1. gezond
  2. comfortabel en last but not least…
  3. betaalbaar zijn

Wil je scoren op alle drie aspecten samen kom je vrijwel automatisch uit op de zeer energiezuinige passiefhuis-bouwwijze. Deze kennis is voor alle vakmensen en experts in de bouw relevant: aannemers, leveranciers, uitvoerenden, adviseurs. Juist ook voor installateurs is er een wereld mee te winnen. Door integraal te kijken naar het hele gebouw en de installaties er goed op af te stemmen heb je gewoon eer aan je werk. Maar het is even wennen: een piekvermogen van 10 W/m2 in plaats van 80 W/m2 of meer, geen overcapaciteit, verwarmen via ventilatielucht. Je moet er op kunnen vertrouwen dat de andere betrokken bouwpartijen hun werk goed doen. Integrale samenwerking is hier de aangewezen route.

Door gebruik te maken van de beschikbare kennis kunnen we het goede te kunnen doen voor de klant. En als je als opdrachtgever weet wat je wilt zorgt dat tot een beter gestructureerd ontwerpproces en biedt passief bouwen de juiste kaders om je project gezond, comfortabel en betaalbaar te krijgen.

De Passiefhuis-experts Clarence Rose en Jan Geerts laten in deze DNA-expertmeeting aan de hand van voorbeelden de kansen zien die passief bouwen biedt om bouwen juist simpeler te maken.

Praktische informatie

DNA-leden gratis, niet-leden 27,50 eu ex btw en ticketkosten.

Er is plek voor slechts 15 personen, dus meld je snel aan!

Live bijeenkomst in Ede, Horaplantsoen 20. Inloop vanaf 14.45 uur.

Livestream DNA-leden

Als DNA-lid kun je deze expertmeeting ook online bijwonen. Met als enige beperking: je kunt deelnemen, maar niet meepraten. Voor leden is een link beschikbaar. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Mail naar als je de link niet (meer) weet.

Share this story!