blank

Expertmeeting Biobased bouwen

Details
Date:

februari 9

Time:

07:30 pm - 09:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expertmeeting-biobased-bouwen-507564899277
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Horaplantsoen 20

Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede

Ede, NL, 6717 LT

Expertmeeting Biobased bouwen:Houtbouwrevolutie en teelt boerenbouwgewassen “Van Land naar Klant”

We weten zo langzamerhand wel dat de bouw verantwoordelijk is voor 20% van de klimaatopwarming en zorgt veel afval, vervuiling en het opmaken van eindige grondstoffen. Het mooie nieuws is dat de bouw ook een zeer belangrijke bijdrage kan bieden aan de oplossing van grote hedendaagse ‘uitdagingen’ van onze maatschappij. Wat te denken van 10-20% reductie van onze jaarlijkse CO2 uitstoot en 20% van de stikstof! Maar ook een financieel alternatief kan bieden voor boeren die hun veeteelt moeten reduceren. Vergroting van de biodiversiteit, gezondere gebouwen, opschalen van de bouwproductie en reduceren van personeelsprobleem bij bouwbedrijven. Daar is wel een omslag voor nodig: de houtbouwrevolutie!

Op 9 februari a.s. geven Nicolaas van Everdingen van Plushuis/Building Balance en Peter Brouwer van Green Architect/Greentogether een expertmeeting over de houtbouwrevolutie en boerenbouwgewassen die in de bouw gebruikt kunnen worden.

Peter Brouwer geeft de onderbouwing van bovenstaande claims, over de Gideonbeweging, misvattingen over houtbouw en aandachtpunten bij ontwerpen van houten gebouwen. Nicolaas van Everdingen vertelt hoe boeren en bouwers gaan samenwerken om de keten van land naar klant op te zetten.

Praktische informatie

DNA-leden gratis, niet-leden 27,50 eu ex btw en ticketkosten.

Er is plek voor slechts 15 personen, dus meld je snel aan!

Live bijeenkomst in Ede, Horaplantsoen 20. Inloop vanaf 19.15 uur. Einde: 21:00 uur

Wil je je mee-eten?

Voor iedere expertmeeting in Ede is het mogelijk om vooraf mee te eten. Dit is beperkt tot 8 personen max. We bestellen dit keer Chinees en eten om 18:00 uur. Doe je mee dan geef je dat aan bij je aanmelding.

Je ontvangt van je registratie een e-mail met de orderbevestiging. Eet je vegetarisch of heb je een allergie, dan kun je dit doorgeven door deze bevestigingsmail te beantwoorden. De kosten voor het eten worden ter plekke afgerekend via een Tikkie.

Livestream DNA-leden

Als DNA-lid kun je deze expertmeeting ook online bijwonen. Met als enige beperking: je kunt deelnemen, maar niet meepraten. Voor leden is een link beschikbaar. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Mail naar als je de link niet (meer) weet.

Share this story!