blank

Expertmeeting Warmtepomp Nilan Compact P2

Details
Date:

februari 8

Time:

07:30 pm - 09:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-expertmeeting-warmtepomp-nilan-compact-p2-778280196017
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Venue

Arthur Koolkwartier 71

Arthur Koolkwartier 71, 6711VH Ede

Ede, NL, 6711VH

Expertmeeting Warmtepomp Nilan Compact P2

Je wilt een gezond binnenklimaat met zo min mogelijk installaties? En je wilt zeer energiezuinig bouwen, maar dan wel echt betaalbaar? Dan is er goed nieuws: De Nilan Compact P2. Chris Niemeijer en Sven van Velthoven van Nilan Netherlands/Belgium nemen je tijdens deze expertmeeting mee de diepte in over de heilige graal als het gaat om compacte en comfortabele installaties voor zeer energiezuinige woningen: het warmtepompcompacttoestel. Na de presentatie van Nilan is er ruimte voor vragen en discussie.

Het max. aantal aanmeldingen fysiek is bereikt, je kunt online deelnemen. Stuur hiervoor een mail naar .

Dit apparaat in koelkastformaat voorziet in alle behoeften van een moderne energieneutrale of passieve woning: ventilatie, verwarming, koeling, warm water en zelfs de aansluiting op een thermische zonnecollector of bodemwarmtewisselaar. Ruim 25 jaar geleden was het Deense Nilan een van de eerste fabrikanten van deze geïntegreerde installaties. De Nilan Compact P2 is recent op de markt gebracht als nog zuiniger variant dan zijn voorgangers.

De warmtebron van de Nilan Compact P2 is de afvoerlucht van de balansventilatie. Deze volstaat in zeer goed geïsoleerde woningen voor verwarming en warm tapwaterbereiding in de winter. Een buitenunit of grondboring zijn dus niet nodig.

In de zomer zorgt de Nilan Compact2 voor actieve en passieve koeling. De warmtestroom, die hierbij vrijkomt, komt ten goede aan het warmtapwater. Optioneel kan ook nog de afzuigkap van de keuken met het systeem worden geïntegreerd voor betere luchtkwaliteit en lage energieverliezen voor ventilatie. Zodoende heeft de Nilan Compact P2 een hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie, wat leidt tot een vermindering van het energieverbruik en lagere energiekosten. Aan de hand van diverse projecten in Nederland is dit aangetoond. Bovendien neemt het compacte plug- en play-toestel slechts 0,55m2 ruimte in beslag voor het gehele klimaatsysteem.

Dit warmtepomp-compacttoestel is geschikt voor woningen en appartementen met een laag transmissieverlies. De bouwkwaliteit is dus van belang voor de goede werking van deze compacttoestellen. De kosten zijn veel lager dan voor vergelijkbare apparatuur in losse onderdelen. Want de onderdelen zijn al in de fabriek goed op elkaar afgestemd. Montage en onderhoud zijn in één hand. Dit verkleint de kans op fouten en voorkomt vingerwijzen tussen betrokken vakmensen. Daarmee is de Nilan echt een oplossing voor de seriematige bouw. Maar ook voor particuliere opdrachtgevers en zelfs bij woningrenovaties.

Praktische informatie

DNA-leden gratis, niet-leden 27,50 eu ex btw en ticketkosten.

Er is plek voor slechts 15 personen, dus meld je snel aan!

Live bijeenkomst in Ede, Arthur Koolkwartier 71. Inloop vanaf 19.15 uur. Einde: 21:00 uur

Wil je je mee-eten?

Voor iedere expertmeeting in Ede is het mogelijk om vooraf mee te eten. Dit is beperkt tot 8 personen max. We eten tegen 18:00 uur. Doe je mee dan geef je dat aan bij je aanmelding. Zorg dat je op tijd bent!

Je ontvangt van je registratie een e-mail met de orderbevestiging. Eet je vegetarisch of heb je een allergie, dan kun je dit doorgeven door deze bevestigingsmail te beantwoorden. De kosten voor het eten worden ter plekke afgerekend via een Tikkie.

Share this story!