blank

Kickoff Energy Challenge DNA-leden

Details
Date:

maart 16

Time:

04:00 pm - 05:30 pm

Event Category:

Evenementen 2021

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kickoff-energy-challenge-dna-leden-141826939193
Organizer

DNA in de Bouw

Website: https://www.eventbrite.nl/o/dna-in-de-bouw-10662729263
Kickoff Energy Challenge DNA-leden

Wie verdient het meest aan de stroom voor je woning?

De salderingsregeling voor zonnepanelen loopt af en variabele stroomtarieven zijn in aantocht. Je profiteert van deze ontwikkelingen door proactief te handelen en te zorgen dat je klaar bent voor de toekomst. Tijdens deze kickoff presenteren DNA-leden Peter van der Zijde en Walter van Steenis de Energy Challenge waarin DNA-leden kunnen meedoen. Zij presenteren hun plan in een interactieve sessie met voorstel en plan van aanpak. Vervolgens besluit je of je meedoet.

Het wordt steeds belangrijker om je elektriciteitsverbruik goed in balans te brengen. Hoe ziet de curve van de opbrengst van je zonnepanelen er uit en wanneer laad je je thuisaccu op? Heb je die nog niet, dan komt dat moment eerder dan je denkt waarschijnlijk.

Ook zonder zonnepanelen en thuisaccu wordt het steeds belangrijker inzicht in je verbruik te hebben, wanneer laad je je auto op of warmt je boiler op? Welke (grote) elektriciteitsverbruikers heb je eigenlijk en kun je op het verbruik daarvan sturen?

Het begint met goed inzicht hoe je opbrengst en verbruik goed kunt monitoren. Daarover gaan Peter en Walter graag met DNA-leden in gesprek tijdens de Energy Challenge. Dat wordt niet alleen luisteren, je kunt ook actief meedoen, want met alleen monitoren ben je er niet. De analyse van de data is essentieel om te kunnen forecasten en apparaten op het juiste moment te kunnen in- en uit te schakelen. Doe je mee?

Praktische informatie kickoff

Aan deze informatieve kickoff zijn geen kosten verbonden. Je kunt je tot 16 maart 10.00 uur aanmelden.

Je doet online via Gotomeeting mee, de link krijg je op 16 maart 12:00 uur gemaild.

Na deze kickoff besluit je of je meedoet met de Energy Challenge.

Wat we graag willen weten als je mee gaat doen:

1. Wat is de capaciteit van je netaansluiting? Die kun je terugvinden via https://www.mijnaansluiting.nl/wie-zijn-mijn-netbeheerders.

Als je jouw netbeheerder gevonden hebt, kun je jouw eigen aansluiting bekijken op diens site. Maak een een printscreen met daarop goed zichtbaar jouw aansluitwaarde.

2. Ben je bereid (geanonimiseerd) jouw gegevens te delen om de Energy Challenge vorm te geven? Je ondertekent een toestemmingsverklaring.

3. Ook de volgende informatie moet bekend zijn als je mee gaat doen: verbruik van het afgelopen jaar / de afgelopen jaren? Type woning: vrijstaand, hoek, tussen of appartement. Aantal vierkante meters woonoppervlak, aantal bewoners etc.

4. Tevens wordt een persoonlijk gesprek met iedere deelnemer ingepland tijdens de challenge om het gebruik te bespreken.

Share this story!